Winst chtriman 226

Dromen maak je zelf waar!

What a day!

4 juli zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan!

2 jaar na Challenge Roth nog eens een 180.6 of in Frankrijk 226 op de agenda. Full distance triatlon met andere woorden

Afgaand op de tijden van vorige edities wist ik dat ik hier iets kon rapen! Voor de 10e editie een nieuw fietsparcours met verschillende kuitenbijters tot 24%.

Ik had mezelf wel wat druk opgelegd om een knalprestatie neer te zetten. Niemand had ik er echt over gesproken, maar ik had het hoogste schavotje voor mezelf voorop gesteld.

Iets na 7u was het dan zover, het startschot voor 3,8km zwemmen. Snel kon ik in mijn ritme komen en kon ik vrij zwemmen, de eerste en 2e liet ik gaan. Daar was geen houden aan, maar mijn eigen tempo lukte vlot. Na 54minuten klokte ik het zwemmen af 3600m gaf het horloge aan, maar vermoed dat dit dus net wat te weinig was aangegeven. Goed op schema. Bij het uitkomen van de wisselzone kon ik de 2e al oprapen en deze bleef nog zo'n 20km op afstand in het wiel hangen. Tot de eerste beklimming van de Wattenberg. Nadien was ik los, 10km verder had ik het gat op de koploper gedicht en liet ik hem achter. Vanaf dan was het een strijd met mezelf en het parcours. Een lange eenzame dag, maar ideaal zodat ik enkel op mezelf moest letten. Na doorkomst van de eerste fietsronde hoorde ik dat ik al meer dan 7 minuten voorsprong had. De 2e ronde begon als een hel, regen viel met bakken uit de hemel en ook de wind was komen opzetten. Ik nam wat gas terug zodat ik de laatste beklimmingen vlot kon nemen. Die laatste keer Cassel door het poortje 24% was bikkelen, maar het lukte! Vanaf daar was het vlammen naar de wissel voor het lopen.

Even werd ik nog fout gestuurd voor de wisselzone, maar toen ik doorkreeg dat ik 15minuten voorsprong had kon ik met een gerust gemoed beginnen. De eerst 20km gingen vlot en kwam ik door in 1u26m. Ik wist dat dit nodig was om de betere lopers achter mij te kunnen houden. Vanaf kilometer 30 was het bikkelen om tempo te kunnen houden. Maar het lukte met nog een goeie 6 minuten voorsprong was het zover! Mijn doel, mijn ambitie die ik me voorop stelde in een jaar door corona en nog allerlei ander opstakels die op mijn weg kwam!

8u56m49s Die sub 9 is binnen en nemen ze mij niet meer af!

Bedankt aan!!!

Gregory Lambert voor de perfecte fietsafstelling, Koen De Volder voor de wetsuit waarmee ik de snelste wisseltijd had

Etixx voor de perfecte sportvoeding onderweg! Mojid Bands om mij veilig op de weg te houden.

Mijn coach Frederik Van Crombrugge die mij telkens opnieuw weet te prikkelen en mee gaat in mijn doelen, maar dit altijd op de juiste manier weet aan te pakken met mij!

Bedankt aan de supporters ter plaatse en op het thuisfront! Bedankt voor de ontelbare berichten die ik binnenkreeg, sorry als ik dat van jou vergeet te beantwoorden of gemist heb.

Voor de foto's Christophe Quartier, Kimberly Rogge, Nele de Vleesschauwer

Natuurlijk heb ik dit niet alleen verwezenlijkt, 1000x dank aan het beste en sterkste vrouwtje van de wereld Steyaert Charlotte die steeds achter mij staat en telkens opnieuw die steun is!

BEDANKT!!!