Wedstrijddoelen voor 2020

Moeilijke tijden momenteel om planningen te maken of je aan de planningen te houden. Hoe zal alles verlopen? Wanneer kunnen we terug vooruitkijken en zeker weten dat we ons aan het programma kunnen houden? Niets is zeker en momenteel heb ik er zelf ook maar weinig goeie moed op. Maar trainen en het positieve inzien is de boodschap, hopen op betere tijden en geloven in de mensen die ons uit deze situatie kunnen halen. Laat ons hopen dat dit zo snel mogelijk is, ook al zijn daar misschien nog drastische maatregelen voor nodig.

De wedstrijdplanning zelf stond voor de Coronaperikelen al zo goed als op punt. Stilaan begin ik wel te vrezen voor de eerste wedstrijden. Erger nog, vrees ik dat we maanden mei en juni geen wedstrijden zullen zien. Dat zou een serieuze streep door mijn programma zijn, daar de piekmomenten in de maand juni lagen voor mij. Maar we moeten het nemen zoals het komt!

Met de 1/2 Terheijden waar ik vorig jaar won en de full distance Chtriman ligt het zwaartepunt van mijn seizoen in die periode van juni. Er is nog hoop, maar die slinkt met de dag. We blijven in elk geval met volle focus (al is dat wel eventjes moeilijker moet ik eerlijk bekennen) onze trainingen verder zetten naar deze wedstrijden. Moeilijk gaat ook en als je plannen maakt, moet je ook altijd rekening kunnen houden met wijzigingen in die planningen. Niets wat we dus niet de baas kunnen! Doelen stellen en naar die doelen werken, of die nu in gedrang komen of niet. We kunnen er alleen maar sterker van worden.

Wat die doelen zijn? In Terheijden wil ik mijn titel verdedigen die ik vorig jaar onverwachts binnenhaalde. Bevestigen is altijd moeilijk, maar de motivatie is enorm groot om dit tot een goed einde te brengen. Tevens zullen er dit seizoen veel ratjes aanwezig zijn, zodat er nog een extra motiverende prikkel is. Chtriman full distance is een ander verhaal. Hier leg ik de lat nog hoger voor mezelf. Vorig jaar in Roth zei ik gekweg om een sub 9(3,8km zwemmen - 180km fietsen - 42km lopen binnen de 9 uur) te verwezenlijken. Tot op 4 minuten na lukte mij dit net niet, 9u03m52s was toen de tijd. Dit maakte mijn doel voor de Chtriman direct duidelijk. Hier wil ik mij helemaal smijten om die sub 9 binnen te halen. Alles op alles dus om dit te bewerkstelligen. Laat ons hopen dat alles kan doorgaan zoals we hopen. Keep positive!

Let's do this!!! Keep safe and healthy!