Wat blijft er nog over van seizoen 2021?

2021 waar we met zen allen zo naar uitkeken!

Waar 2020 een teleurstelling was op alle vlakken voor een sporter, hoopten we om er in 2021 opnieuw te kunnen invliegen. Echter begint een herhaling van 2020 zich op wedstrijdvlak meer en meer op te dringen.

Daar gaan we weer, de eerste lokale wedstrijden worden verschoven of afgelast. Iets waar we dachten dat dit zich na vorig jaar niet meer zou herhalen en we alles positief bleven bekijken.

Voor mij betreft dit dat 1/4 Veurne, en 1/2 Terheijden al zeker niet plaatsvinden dit seizoen. Voor de Triatlon van Vlaanderen zijn ze opzoek gegaan naar een andere datum en dat is uiteindelijk 11 september geworden.

Wat blijft er dan nog over? Niet zo veel meer, maar toch nog enkele belangrijke doelen. Alleen is de vraag "In welke mate gaan we ervan uit dat ook deze wedstrijden niet zullen plaatsvinden?". Op 4 juli start ik normaal in Chtriman te Grevelingen(Frankrijk). Daar neem ik deel aan de full distance triatlon. Me blijven opladen voor deze wedstrijd is opnieuw de zware opgave. Zal deze kunnen doorgaan of niet, dat wordt opnieuw bang afwachten. We kunnen maar positief blijven. Hoe ik dit trainingsgewijs ga aanpakken moet ik nog bekijken.

Verder staat er in september wel nog wat leuke wedstrijden op het programma. M'n hoofd zegt dat deze wedstrijden gaan doorgaan en me opladen voor deze wedstrijden gaat een stuk makkelijker dan de wedstrijd van Chtriman. In september gaat het om de wedstrijden Ironlakes bij Lac de L'eau d'Heure waar ik start in de 70.3 afstand en Long Course Weekend te Nieuwpoort.

Ironlakes op 18 september blijft een doel. 2 jaar geleden haalde ik er een 11e plaats en het parcours is mij op het lijf geschreven. Only the strong servive in deze wedstrijd. Stevig zwemmen, op en af bij het fietsen en een loopparcours die niet te onderschatten is. Helemaal mijn ding en ik kijk er enorm naar uit.

Een weekje later in het weekend van 23-25 september start ik in het Long Course Weekend te Nieuwpoort waar ik ambassadeur ben voor de eerste editie van deze prachtige wedstrijd. In welke afstand ik start moet ik nog bepalen en laat ik afhangen van het herstel van Ironlakes. Voorlopig denk ik eraan om te starten op de halve afstand, maar het kan evengoed de volledige afstand worden. Het concept van LCW is dat je elke dag een discipline doet, zwemmen doen we op vrijdagavond, zaterdag staat het fietsonderdeel op de agenda en afsluiten doen we zondag met het looponderdeel. Dat wordt 3 dagen knallen! Iets waar ik enorm naar uit kijk.

En hoe bereid ik mij ondertussen voor op deze wedstrijden? Ik geniet van de trainingen, probeer voor het plezier te behouden zonder mij te focussen op echte doelen. Die heb ik al opnieuw een jaartje opgeschoven in mijn hoofd. Dat "grote" doel, onder de 9u duiken, op een 140.3 wedstrijd blijft de richting waar ik naartoe wil. Die richting blijft ook in mijn trainingen de hoofdrichting.

Voor 2021 nog enkele wedstrijden voorlopig op het programma, laat ons hopen dat dit zo blijft en we dus toch nog wat wedstrijd gevoel kunnen opdoen om er van 2022 een nog spetterender jaar van te maken dan wat we van 2021 wilden maken!