Verslag 1/3 Viersel

Een wedstrijd waar ik met veel vraagtekens aan de start stond

29 augustus was het terug zover. Nog eens een wedstrijd op eigen bodem. Dit was geleden van de Triatlon van Vlaanderen te Oudenaarde in 2020. Zolang geleden om de krachten los te laten op een Belgische wedstrijd. Toch had ik enorm veel vragen voor aanvang van de wedstrijd. De trainingschema's de laatste weken niet volledig kunnen opvolgen. Minder fietstrainingen en zwemtrainingen. Looptrainingen wel op punt, maar hoe zouden de benen zijn na stevig zwemmen en fietsen? Het was een groot vraagteken.

De wedstrijd start met een rollingstart, dit zorgde wel voor minder vechten bij de start. Direct vlot weg en eigen tempo kunnen zoeken en vinden. Het voelde immers minder vlot, maar de tijd was achteraf toch behoorlijk in dit woelige water. 1575m gaf de GPS aan in 22 minuten en enkele seconden. Goed voor 1'24"/100m waar ik met de mindere zwemtrainingen dik tevreden mag mee zijn. Ik kon geregeld wat voor mij gestarte atleten inhalen en ook achterlaten. Wat uiteindelijk ook goed doet voor de moraal. Vlot wisselen en de fiets op.

Het fietsparcours had ik niet verkent, maar de eerste ronde verliep vlot, het natte wegdek zorgde wel voor alertheid in de bochten en ik bouwde toch wat reserve in bij de vele bochten langs het kanaaltje. Eerste ronde enkele atleten kunnen oprapen opnieuw en ook dit doet goed. 2e ronde weinig atleten gezien of ingehaald. Het gat voor mij was behoorlijk groot geworden, maar met een klepper als Adam Lambrechts op de fiets en Christophe De Keyzer weet je dat het hard zal gaan. Goede parcourskennis had mij waarschijnlijk wel wat extra tijdwinst opgeleverd. Nu goed de 60,8km afgehaspeld aan net geen 40km/u, waar ik met een betere parcourskennis dit vlot zou moeten halen. Niet helemaal tevreden dus, maar misschien leverde mij dit bij het lopen wel wat frissere benen op.

Opnieuw de wisselzone in, mijn nieuwe loopschoenen aan en knallen maar. Ik vertrok heel vlot. Tempo van 3'40"/km ongeveer en ik kon dit ruime tijd volhouden. Beter dan ik had verwacht dus, 5 ronden van telkens +-3km leveren wel een mentale kwelling op. Maar niets wat ons sterker maakt dan tempo te kunnen houden. Een overzicht van plaatsen had ik niet echt. Door de rollingstart was het afwachten of er nog snellere mannen achter mij gestart waren. Toch kreeg ik bij elke passage aan de finish te horen van Hans Cleemput dat ik als Chtriman op een 8e plaats lag. Dat gaf natuurlijk een goed gevoel. De 5e ronde kon ik tempo houden en de laatste 2kilomters kon ik het tempo terug een beetje de hoogte in jagen. Met een tijd van 55'47" kon ik de 14,9km afhaspelen en leverde mij dit een 8e plaats op in dit hele sterke deelnemersveld.

Met een eindtijd van 2u53m had ik niet meer kunnen verwachten dan dit. Deze wedstrijd had ik geen echt doel, buiten te weten te komen hoe mijn conditie eraan toe is. Dit met als hoofddoel 1/2 Ironlakes op 18 september. Daar wil ik nog eens alles uit de kast halen om opnieuw een mooi resultaat uit de brand te slepen. We hebben er in elk geval alle vertrouwen in na deze wedstrijd.

Bedankt aan de supporters ter plaatse en de vele aanmoedigingen langs het parcours, het pept me toch elke keer opnieuw op om dat tikkeltje extra diep te gaan! Bedankt aan mijn vrouwtje om opnieuw de hele dag mij te voorzien van info, ondersteuning en foto's!

Bedankt aan de partners voor het ondersteunen van mijn prestaties! Etixx, MojidBands, RunningMate, CuoreWheels, Peaks, Gregs Cyclingservice! Jullie hebben een heel groot aandeel in dit resultaat. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!