Sportman Gavere 2022

Uitreiking sportman van Gavere sportjaar 2022

Na een fantastisch sportief jaar in 2022 met verschillende topresultaten en persoonlijke records achtte ik de tijd rijp om mijn kandidatuur in te dienen voor sportman van Gavere. Zo gaat het nu eenmaal in een kleine gemeente. Er bleken dit jaar enorm veel potentiële winnaars tussen de inzendingen te zitten. Gavere is rijk aan heel wat sportieve geesten en sportieve talenten.

Ik gaf mezelf dus op voor sportman van het jaar, maar liefst 7 inzendingen werden genoteerd. Allemaal grote kalibers in hun sport. Yves Maes een ultraloper, liep Ultra Mirage EI Djeris 100km en eindigde daar eerste in zijn leeftijdscategorie, Guust De Smul haalde verschillende overwinningen in het duatlon en liep knappe resultaten bijeen. Tijl Cocquyt liep heel knap op de 4x400m, Xander Simoens doet het uitstekend in het Judo met een Provinciale titel en vele ereplaatsen op Belgisch en Vlaamse Kampioenschappen. Pieter Van Hoecke doet het ook uitstekend op de 4x800m en ten slotte een heel sterke wielrenner Wesley Van Dyck die maar liefst 10 overwinningen op zijn naam heeft in 2022 en gekend is in het Grand Fondo werk en de Grand Fondo Schleck won. 

Allemaal sterke kandidaten en dus serieuze concurrentie. Leuk om dat sporttalent eens te kunnen aanschouwen en heel dankbaar dat ook mijn prestaties daartussen opgenomen werden. Zonder verwachtingen zakte ik vrijdagavond af naar de uitreiking. Er werd vooraf namelijk niet meegedeeld wie allemaal onder de genomineerden zat. De geschiedenis leerde mij dat het onvoorspelbaar is op lokaal niveau wie er met de bloemen gaat lopen. Bij het bekijken van het avondprogramma en de bijhorende kandidaten voor Sportman, had ik nog minder verwachtingen. Leuk om bij de voorstelling eventjes onze prachtige sport te kunnen en mogen voorstellen. Het mag duidelijk zijn triatlon is booming en de bewondering voor onze sport moeten we niet onder stoelen of banken schuiven. Toegankelijk voor iedereen, elk op zijn niveau! Wat houdt jullie tegen?!?

Nadat alle kandidaten waren voorgesteld, was het tijd voor de bekendmaking. Heel spannend moment, ook al heb je geen verwachtingen. Als atleet en sporter, sta je graag bovenaan het schavotje. Mijn naam kwam uit de envelop gerold. Eventjes verwonderd, maar uitermate tevreden met de herkenning voor al het harde trainingswerk die we leveren. Maar ook bewust dat dit een hele sterke nominatie was van de medekandidaten. Ook enorm veel appreciatie en respect voor hun geleverde prestaties.

Het is een herkenning voor mijn prestaties, maar ik zie deze trofee als een enorme "Dankjewel" aan iedereen die deze mogelijk maken. Er komt zoveel meer bij kijken dan enkel trainingen afwerken en reulstaten proberen neerzetten. In de eerste plaats mijn vrouw en kinderen die dit verhaal mee kleur geven, de motivatie zijn om steeds dat stapje vooruit te willen maken. Mijn familie die meegaat in het verhaal, zorgt voor opvang, meegaat naar wedstrijden, noem maar op. Mijn coach die mij elke keer opnieuw moet temperen in de trainingen, zich aanpast naar mijn gekke kuren, maar telkens opnieuw de juiste snaar weet te raken om mij toch dat tikkeltje beter te maken. Mij steeds klaar krijgt voor mijn doelen. En zeker niet te vergeten mijn partners die mij ondersteunen in dit verhaal. Elk steuntje die ik van hen krijgt maakt het makkelijker om extra motivatie te vinden en hen zo ook in de picture te zetten. Het mag duidelijk zijn dat deze prijs dus niet alleen mij toekomt.

Verder dank ik graag de Gemeente Gavere, de Sportraad en Sportdienst die dit evenement mee kleur gaven en zo onze sportende atleten van de gemeente in de kijker zetten. Hopelijk zet dit aan om nog meer mensen aan het sporten te krijgen, want sporten geeft voldoening en zorgt voor gezondere geest in een gezond lichaam. Genieten van sporten voor eenieder op haar/zijn niveau ongeacht de prestaties!

Een welgemeende dankjewel en tot sports!