Reflectie van seizoen 2021

Samenvatting van een onvergetelijk seizoen!

Hoe reflecteer je een seizoen? Hoe weet je of het geslaagd is of niet? Kijk je naar de uitslagen, ga je op je prestaties af zoals individuele tijden,... Laat ons van de uitslagen uitgaan. Iets waar ik eigenlijk weinig belang aan hecht. Maar dit jaar kan het niet anders. De uitslagen dit seizoen maken de prestaties uniek voor mij. Onvergetelijke ervaringen om als atleet te mogen meemaken.

Ik begon in 2015 met triatlon om een droom te vervullen. "Eens het gevoel hebben van een triatleet", met andere woorden de 3 disciplines in een wedstrijd te kunnen uitvoeren. Dat ik nadien dergelijke progressie zou maken en een nieuwe verslaving zou te pakken krijgen wist ik toen nog niet. Sporten kruipt waar het kruipen wil in mijn lichaam. Plezier beleef je door jezelf elke keer opnieuw uit te dagen. Te prikkelen en jezelf doelen te stellen. En vertrokken waren we. Een korte terugblik op seizoen 2021!

Dit seizoen zal een seizoen zijn die ik nooit vergeet. Doelen opstellen, die doelen proberen te behalen. Dat is waar we het dus voor doen. Soms zijn er aan die doelen ook mooie resultaten gekoppeld en worden de herinneringen eraan alleen maar specialer. Herinneringen waarvan ik bijna elke seconde nog kan navertellen. Dat gaan we hier gelukkig niet doen, het zou een te lange blog worden. Maar als je ze ooit wil horen, vraag er mij gerust naar.

Het seizoen begon in Gravelines met de Chtriman. Direct een full distance triatlon en ook onmiddellijk de hoofdvogel afschieten. 1e plaats was een verre droom die plots werkelijkheid werd. Een rollercoaster van emoties overvalt je dan. Het maakt dat je het vele "afzien" op trainingen in 1 klap vergeet. Alsof je nooit een voorbereiding gedaan hebt. Eindigen onder de 9 uur was het doel, het werd 8u56 en met een 1e plaats als gevolg! Beter kon dus niet.

2e wedstrijd was 1/3 triatlon te Viersel. Hierin wou ik de goede conditie van Gravelines doortrekken. Dat lukte verbazingwekkend heel goed. Met een knappe 8e plaats keerde ik ook hier tevreden terug. De coach had het voorspelt, gebruik de goeie conditie maar om nog wat extra plezier en resultaten neer te zetten.

Nadien was er nog de ploegentriatlon in Viersel waar het resultaat niet primeerde en het teamgevoel echt de bovenhand haalde! Meer genieten van de triatlonsport dan op zo'n ploegentriatlon bestaat er niet. En tevens wordt dat elk jaar een goeie training.

Nadien was het de beurt aan Ironlakes. De wedstrijd die ik 2 jaar geleden kon beëindigen op een 11e plaats en maar nipt de top10 miste in de laatste kilometers. Mijn doel is telkens mezelf te zien verbeteren. Een doel hier was dan ook proberen die top 10 te behalen. Het werd opnieuw een topdag tijdens een topevent. Zo'n dag waarop je weet "amai, dat wordt genieten". Goed weer, veel volk, mooi parcours, zalige sfeer,... Meer heb ik niet nodig om mij helemaal te smijten in de wedstrijd. Het leverde mij een mooie 8e plaats op. Dit op meer dan 300 deelnemers en nog eens echte massastart na lange tijd!

Het seizoen afsluiten deden we als ambassadeur van het eerste Long Course Weekend te Nieuwpoort. Zwemmen op vrijdagavond, fietsen op zaterdag en het afsluitend loopnummer op zondag. 3 dagen feest, plezier en genieten. Al valt er na 2 sportdagen niet echt veel plezier te beleven aan een afsluitende marathon. Maar toch werden het onvergetelijke dagen. Het leverde mij opnieuw enkele behaalde doelen op. Een marathon onder de 3u en een 2de plaats algemeen achter een ongenaakbaar talent Pamphiel Parijn.

We kunnen dus samenvatten. Een seizoen die ik maar moeilijk zal kunnen evenaren, maar die ik des te meer koester. Wil ik beter doen dat dit jaar? Tuurlijk! Zal dat lukken? We zijn ervan overtuigd dat dit kan, maar makkelijk wordt het niet. We zullen in elk geval genieten van de wedstrijden in 2022 en weten dat we samen met mijn partners en team het beste van onszelf zullen geven.

Het fantastische seizoen leverde mij heel wat nieuwe kennis op. Heel wat partners spraken hun vertrouwen in mij uit. Ik ben daarom heel dankbaar om deze volgend seizoen te mogen vertegenwoordigen. Je kan ze terugvinden onder partners op deze site. Maar ik vermeld ze hieronder ook nog eens graag.

Bedankt aan jullie, om dit alles te lezen, me te volgen, de felicitaties die jullie sturen en de steun die jullie uiten voor het aanvatten van de wedstrijden. Bedankt aan zovelen om ook te luisteren naar mij als ik vragen, bedenkingen heb. Prestaties haal je nooit alleen, maar is altijd een gevolg van prima teamwork! Bedankt aan mijn team!!!!

If you believe it, you can achieve it!

Etixx Sportsnutrition, RunningMate Kampenhout, Cuore Wheels, Peaks Triatlon Wear, Greg's Cycling Service en MojidBands.

Club sponsors Bekina Boots en BVBA Van Audenaerde sanitair