Raceverslag
1/4 Veurne2022

De kwarttriatlon van Veurne ligt me wel!

Today was my day! 1/4 triatlon te Veurne. 3e editie en 3e keer aan de start. Ik probeer altijd beter te doen dan vorige edities. Laatste keer werd ik hier in Veurne 12e. Top 10 zou dus fantastisch zijn had ik in mijn hoofd gestoken. Op zo'n zonnige dag stel je dan vooral het genieten van de wedstrijd voor en zorgen dat alles goed verloopt. Ontspannen sfeer onder de atleten en blij dat we nog eens op een normale manier terug een triatlon kunnen afwerken.

Startschot om 14u, direct wat slagen incasseren, maar na enkele 100den meters toch vrije baan gekregen en samen met Ruben Vandevoorde vlot het water uitgeraakt. 9e en 10e positie voor Ruben en mezelf. We konden de 1250m net onder de 17 minuten ronden. Met deel ben ik heel tevreden. Ook omdat ik steeds zelf het tempo heb kunnen bepalen en geen slipstream van voorliggende atleten had.

Samenwerken op de fiets dachten we toen we eraan begonnen, maar al snel voelde ik dat het goed zat en het tempo kon de lucht in. Ik raapte kilometer na kilometer voorliggers op. Niemand volgde. Enkel LTTD-atleet Dries kon aanpikken. Ik voelde me echt sterk en trapte prima wattage. Dries bleef echter wel in de wielen hangen. Ik hoopte alleen te kunnen wisselen. We wisselden Dries en ik op een 3e en 4e plaats. Ik legde de 42,5km af in 1u02m07s. Dit was op 1 seconde na de beste fietstijd van het hele pak bij de individuele atleten. Echt super benen dus.

Schrik voor het lopen na één van de beste fietstijden zat er wel wat in. Dus behoudend starten en zien waar het schip strandt. Dries liep in de eerste ronde eventjes van me weg door een bocht korter af te snijden. Ik liet me echter niet uit mijn ritme brengen en bleef mijn eigen tempo lopen. Dries liep eerst wat weg, maar na ronde 2 kwam ik terug. Dries liet me opnieuw op kop lopen, maar ik bleef toch gewoon mijn eigen tempo lopen. Even dacht ik aan het fietsscenario en hoopte er finaal niet afgelopen te worden. Het podium kwam echter snel dichterbij. Rond kilometer 8 merkte ik een klein gaatje op Dries op en nadien werd het gat alleen maar groter. Ik liep alleen op een 3e plaats. Het gaf me vleugels en ik kon vlot m'n laatste kilometers afmalen aan een tempo van 3'37/km. Geen verzwakking op het einde. Ik kon de 3e plaats behouden!

Dit alles speelde zich af op ruime achterstand van de 2 leiders Louis en Sybren. Beiden atleten die toch al een 10-tal jaar jonger zijn en waar de snelheid goed in de benen zit. Ik verloor zo'n 5 minuten op hen in het lopen, maar dat is geen schande. Ik zette zelf één van mijn betere loopprestaties neer op de kortere afstand en kan dus heel tevreden terugblikken op mijn wedstrijd. Volle ontladen aan de meet. Ik haal een podium, iets wat ik vooraf nooit voor mogelijk geacht heb.

Wat een dag en wat een eer om met Louis Naeyaert en Sybren Baelde mee het podium op te mogen! Opnieuw een onvergetelijk moment in mijn triatlonbestaan.

Bedankt aan Steyaert Charlotte om deze dag opnieuw als beste motivator en steun aanwezig te zijn en er gewoon altijd te zijn. Dit vooral ook op moederdag. Ik ben er zeker van dat het flesje spuit ons extra zal smaken. Bedankt aan m'n coach Frederik Van Crombrugge deze is voor jou en voor Bart!

Ook Proficiat aan m'n moatje Thomas De Wulf die de winst mee naar huis nam in zijn age group! Ratjes for the win vandaag! Together sports better!

Bedankt aan m'n partners!


Etixx

Cuore Wheels

Running Mate

Peaks Sportswear

Mojid Bands

Greg's Cycling Service

Ratrace Triatlon Team Oudenaarde