Etixx live vegan

Nieuw assortiment in het Etixx gamma

Een stevig ontbijt, daar zou elke dag mee moeten beginnen. Iets waar ik nog wel veel marge voor verbetering heb. Mijn dag start ik namelijk vaak met een heerlijke kop koffie en daarbij nog een smakelijke boterham met Nutella. Gezond kan je het niet noemen, maar het smaakt me elke keer opnieuw. Naar iets anders grijpen gebeurt nauwelijks of niet. Soms kies ik eens voor ontbijtgranen. Maar ook dan trap ik in de val van Kellogg's. Smacks of Frosties worden makkelijk verorberd. Nooit zocht ik een alternatief want ofwel te smakeloos, te veel werk om klaar te maken, gewoon die lekkere boterham met choco niet kunnen laten. En op zondag worden dat vaak nog eens ovenverse koffiekoeken. Je merkt het wel hier is nog ruimte voor verbetering in mijn voedingsplan.

Heel vaak krijg ik vragen over wat ik eet en of ik in functie van mijn trainingen en wedstrijden eet. Al te vaak moet ik de mensen teleurstellen met mijn antwoorden. Al let ik natuurlijk wel op wat ik eet in de aanloop naar belangrijke wedstrijden en trainingsperioden. Toch ga ik er nog steeds van uit, dat ik graag leef en geniet van elk moment. Het is mijn idee om dan vaak te eten waar ik zin in heb, zeker als het op ontbijten aankomt. Er wordt niet echt gekeken op een frietje meer of minder. Ook een minder gezonde snack doorheen de dag kan ik wel smaken. De gezonde initiatieven voor onze maaltijden komen steeds van vrouwlief. Zij is degene die gezonde maaltijden maakt voor onze meisjes en mezelf. Voor het ontbijt blijf ik echter steeds teruggrijpen naar de verzadigde suikers in die lekkere Nutellapot. Ik weet ook dat gezond ontbijten de sleutel is voor een energierijke en actieve dag. Helaas lukt het mij niet om mijn ochtendritueel aan te passen.

Daar komt nu echter verandering in. Etixx heeft daar wat op gevonden. Het is alsof ze het wisten dat er nog iets ontbrak aan mijn voedingspatroon. Iets wat stukken beter kon en waarmee ik wel de juiste hoeveelheden eiwitten, vezels,... naar binnen kan spelen in de ochtend. En dat zonder al die overbodige vetten en toegevoegde suikers erbij te nemen. Etixx bracht namelijk een nieuwe lijn producten uit. De ETIXX LIVE lijn. In dat gamma zitten 2 Vegan Protein Shake en 2 Vegan Protein Porridge. Zowel de Vegan Protein Porridge als de Vegan Protein Shake zijn ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, maar arm aan suikers en vetten. Ideaal om je dag energiek aan te vatten dus en die verzadigde vetten en toegevoegde suikers overboord te gooien.

De Vegan Protein Porridge

Eerlijk, ik had mijn twijfels toen ik ermee begon. Zal het mij wel smaken, zal ik er genoeg mee hebben als ontbijt. 150ml heet water met 2 schepjes leek mij eerlijk gezegd wat weinig. Zeker als je weet dat ik makkelijk een boterham of 3 naar binnen speel op een ochtend. Maar het tegendeel werd bewezen. De beide smaken bleuberry en banaan-chocolade van de Vegan Protein Porridge gingen vlot naar binnen, ideaal om wat af te wisselen doorheen de dagen. Je kan gerust aanvullen met eigen vers fruit om nog wat extra smaak toe te voegen, maar dat hoefde voor mij niet. Ik werd dus aangenaam verrast. Zeker omdat ik helemaal geen fan ben van dergelijke havermout. Daar komt dus vanaf nu verandering in.

We halen er eventjes de cijfertjes bij. Eén portie Vegan Protein Porridge (55g poeder en 150ml water) bevat 204kcal energie, 3g vetten waarvan 0,9 verzadigde, 25g koolhydraten, 7g vezels en 16g eiwitten.

De Vegan Protein Shake

Naast de Porridges heb je ook de shakes als alternatief voor een gezond ontbijt of lunch of tussendoortje. Ook hier opnieuw met de bedoeling minder vetten en meer eiwitten in te nemen. Heel eenvoudig om snel te bereiden en onderweg op te drinken. Snel 200ml water in de shaker, 2 schepjes, goed schudden en klaar. Sneller kan het niet. Bij de shakes heb je ook keuze uit 2 verschillende smaken en dus voor ieder wat wils. Ben je een liefhebber van aardbeien of toch liever de verrassende smaak van kokosnoot met chocolade? Beiden kan ik wel smaken. Benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ook hier eventjes de cijfertjes bijhalen. 1 shake (56g poeder en 200ml water) bevat, 201kcal energie, 2,4g vetten waarvan 0,5g verzadigde, 22g koolhydraten, 8,4g vezels en 19g eiwitten.

Conclusie

Deze nieuw producten vallen mij direct in de smaak. Smaken zitten goed, ze zijn gezond, leveren energie en ze zijn een must in een gezondere levensstijl! Na enkele dagen testen ben ik al helemaal verkocht voor deze aanvullingen op mijn voedingspatroon. Er is voor ieder wat wils. Etixx dacht aan alles en iedereen. Heb je het zo niet voor Porridges of papjes, dan zijn de Etixx Live Vegan Protein Shakes ideaal voor jou. Goede smaak en ze gaan heel vlot naar binnen.

Heb jij toch graag een steviger ontbijt en lust je wel wat pap. Dan zijn de Etixx Live Vegan Protein Porridges echt een aanrader. Beide producten leveren de juiste hoeveelheden vezels, eiwitten en koolhydraten. Hierdoor zorgen ze ervoor dat je steeds klaar bent om je dag te starten en goed door te komen.

Ben jij nat het lezen van deze kleine uiteenzetting benieuwd naar deze nieuwe producten van ETIXX LIVE? Dan kan je via volgende link de producten zelf proberen en dat met 30% korting. Gebruik bij het uitchecken in de online shop de code ETIXXKIM en je korting wordt automatisch verrekend. Heb je nog vragen over deze of andere Etixx producten, aarzel niet om mij te contacteren via de verschillende kanalen.

Alvast veel succes en smakelijk!