Eerste wedstrijd van het seizoen! TVV corona editie!

DE eerste van het seizoen!

Onverwacht, maar daarom niet minder boeiend. Het is geen geheim, dat ik in 2020 geen hoge ambities had voor De Triatlon van Vlaanderen. Normaal had ik vorige week mijn poging ondernomen om een sub9 te volbrengen in de Full Distance wedstrijd in Grevelingen(Fr). Corona besliste er echter anders over. Als je dan de kans krijgt om als eerste wedstrijd van 2020 een thuiswedstrijd te rijden, dan hoef je niet te twijfelen.

Of toch? Triatlon van Vlaanderen vergt door zijn uitdagend fietsparcours wel een specifieke voorbereiding. Laat dat nu net het gene zijn dat ik niet heb uitgevoerd. Corona zorgde voor lange duur trainingen, basis conditie opbouwen en voorbereiden naar het langere werk BK 70.3 in Lac de L'eau d'Heure op 19 september. Dat was nog het enige doel die ik nog voor ogen had in 2020. Maar een gedreven Rob Woestenborgs kreeg groen licht van stad Oudenaarde om de eerste triatlonwedstrijd in corona tijdperk te organiseren. Op 2 weken werden alle voorbereidingen getroffen om ons een wedstrijd te kunnen aanbieden. Dan hoef je niet te piekeren over het niet specifiek te hebben kunnen trainen. Starten en alles geven dus!

Een rolling start, afstand in de startboxen, geen(tot weinig) publiek, geen tijden onderweg, geen animo of speaker aan de aankomst, geen muziek, niets. Heel speciaal. De start werd nog vooraf gegaan door een dankapplaus voor alle vrijwilligers en organisatie om deze wedstrijd mogelijk te maken!

Het zwemmen zelf werd een helse strijd met de wind. 1,1km want de boeien waren door de ferme wind toch wel een stuk afgedreven. Nu zwemmen maakte ik mij weinig druk over. Weinig zwemtrainingen gehad, dus een goed tempo zoeken en hopen op een vlotte tijd. Uiteindelijk met een 8e tijd uit het water gekomen. Hoe minder ik zwem hoe beter blijkbaar!

Wisselen en knallen op de fiets als 2e nummer. Maar dat was opnieuw zwoegen met de wind. Ware het niet dat ik ook mijn rubbers van mijn armpad op de TT verloor na enkele kilometers en dus 2 ronden afhaspelde op velcro als ondersteuning. Aangenaam is anders, maar niet zagen en stof vagen! 10e tijd na het fietsen. Het was harken op sommige stukken, dat met de vele hoogtemeters die we in Oudenaarde voor de kiezen krijgen, maakt het een ware afvallingsrace!

Op naar het lopen. Toch al behoorlijk volgelopen benen en dan krijg je in de eerste 3km de wind vol in het gezicht. Gezocht naar een vlot tempo, helaas niet het tempo dat ik voor ogen had. Dit met in het achterhoofd, toch nog een beetje te willen versnellen in de 2e ronde. Na de tegenwind komt natuurlijk ook wind vol in de rug, ook hier wat op de rem voor de 2e ronde te kunnen afwerken in een vlotter tempo. En voor de eerste keer lukte het om sneller te lopen naar het einde toe. Normaal zakt mijn tempo naar het einde, maar nu kon ik toch de laatste 3 km nog vlot onder de 4'/km lopen wat dus toch wel een goed gevoel heeft om de wedstrijd te eindigen. 12e looptijd, had hier meer van verwacht, maar het fietsparcours heeft er toch wel zwaar ingehakt!

Uiteindelijk een 9e plaats overall. Een plaats waar ik altijd wil voor tekenen voor de start. Het deelnemersveld was ook niet niets! Dus eruit gehaald wat erin zat. Een goeie stevige training zoals ik het voor de wedstrijd zei, werd een mooi resultaat voor de start van het seizoen!

Bedankt Etixx voor de nutritie, Peaks voor de prima wetsuit, Cuore voor de perfecte wielen voor deze wedstrijd, Mojid voor de veiligheid onderweg! Op naar de volgende en dat is de 1/4 Sportkin triatlon te Veurne op 30 augustus!