111 Deinze 2022

Tijd voor nog eens een wedstrijdverslag

Op 28 augustus was het weer raceday! Tijd om de benen eens te testen na 2 maanden vakantie en onze laatste uitspatting op de Chtriman. Veel doorgedreven trainen lukt me niet in deze periode, maar voor een wedstrijd dicht bij huis ben ik altijd 100% gemotiveerd.

Starten in de 111 van Deinze voelt dan ook een beetje als thuiskomen. Jaren voetbalde ik bij de jeugd van KMSK Deinze en ik kon het schoppen tot in de A-kern toen in 2e klasse.

Nu ik echt sport is deze wedstrijd een echte thuiswedstrijd. Om 9u30 het water in voor 1km zwemmen. Heel vlot gestart en ik kon na minder dan 15 minuten uit het water kruipen. De perfect voeten gevonden en voldaan mee met de top 5 het water uit.

In de wisselzone kon ik al een plaatsje winnen en sprong ik als 4e op de fiets voor 4 ronden langs de vaart. Heel veel wind en de eerste 2 ronde geprobeerd om iets te forceren. De leider zagen we niet meer terug, maar de 2e uit het water konden we bijhalen. Ondertussen was er ons nog eentje voorbijgevlogen en streden we met 5 man op de fiets voor een 3e plaats. Ronde 4 en 5 zette ik mij achteraan groep op reglementaire afstand. Heel goeie controle vandaag van de referees. Als 7e van de fiets en hopen om de goeie loopbenen.

Het lopen start vlot, maar het beste was er toch af. Ik kon in de wissel een plaats winnen en na 2e ronden kon ik ook de 5e plaats voor mijn rekening nemen. Achter mij viel de leegte. Echt doorduwen was niet nodig, nummer 4 was te ver om iets te kunnen forceren.

Een thuiswedstrijd beëindigen met een 5e plaats was onverhoopt. Een select, maar toch sterk deelnemersveld. Laat mij met een tevreden en voldaan gevoel terug naar huis gaan.

Bedankt aan alle supporters die vandaag aanwezig waren. Was fantastisch om zo dichtbij huis zo te kunnen genieten van onze mooie sport! Op naar het BK 70.3 op 17 september in Lac de leau d'heure.